ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η Θεσσαλονίκη, ως συμπρωτεύουσα και γενέτειρα πόλη πολλών και σπουδαίων καλλιτεχνών και εκπροσώπων των γραμμάτων, αποτελεί πυρήνα πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

Δημήτρια

Κατά τη διάρκεια του έτους μπορείτε να παρακολουθήσετε τα «Δημήτρια», ένα φεστιβάλ-θεσμός για τη Θεσσαλονίκη. Μέσα από εικαστικά δρώμενα, στοιχεία και δράσεις η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο πολιτισμού σε πανελλαδικό, αλλά και διεθνή προορισμό.\

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Δ.Ε.Θ.

Αποτελεί τον μεγαλύτερο και παλαιότερο εκθεσιακό θεσμό στην Θεσσαλονίκη, και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Πρόκειται για εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έκτασης 180.000 τ.μ.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ για τον κινηματογράφο παγκοσμίως, είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που αποτελεί πόλο έλξης των πιο αξιόλογων εκπροσώπων της 7ης Τέχνης. Κάθε χρόνο επισκέπτονται την πόλη χιλιάδες κόσμου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα δρώμενα και τις προβολές ταινιών.

Φεστιβάλ Ethno-Jazz

Οι φίλοι της μουσικής και ιδιαίτερα της τζαζ μουσικής έχουν την ευκαιρία κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέσα από συναυλίες και δρώμενα οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν με πανέμορφες μουσικές. Πρόκειται για μια γιορτή της ελληνικής και διεθνούς τζαζ μουσικής.

Διεθνής μήνας Χορού – Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

Με στόχο τη διάδοση του χορού και κάθε συναφούς καλλιτεχνικής δραστηριότητας, κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Χορού και δίνει βήμα στους Έλληνες χορογράφους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από εξαιρετικές χορογραφίες και άλλα εικαστικά δρώμενα. Μια πανδαισία χορού στους δρόμους της πόλης μας.

SOCIAL MEDIA

  • Facebook

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι χρήσιμα νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό


Agreeing to our Privacy Policy, is required. είναι υποχρεωτικό