Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική για όλους τους επισκέπτες, γιατί ως πόλη των αντιθέσεων καλύπτει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Ζευγάρια, παρέες, οικογένειες, επαγγελματίες, όλοι θα βρουν κάτι που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα κερδίσει την αγάπη τους για την πιο ρομαντική, ζωντανή, γεμάτη ευκαιρίες, πολυπολιτισμική γωνιά της Ελλάδας! Βόλτα στα στενά σοκάκια της Άνω Πόλης με τα χρωματιστά σπίτια το πρωί, αγνάντι από τα Κάστρα το μεσημεράκι, στάση για καφέ και τσουρέκι στον φούρνο του Τερκενλή, περίπατος από την παραλία ως το Μέγαρο Μουσικής το σούρουπο... Αυτή η πόλη είναι μαγική.

Εκτείνεται σε μήκος 12 περίπου χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής του εσώτερου Θερμαϊκού Κόλπου και αποτελεί την διοικητική, οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας. Με πληθυσμό που έχει ξεπεράσει πλέον το 1 εκατομμύριο και με ραγδαία εξάπλωση στην προαστιακή της ζώνη, η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ταχύτατα σε μία μητρόπολη που υποβοηθείται στην ανάπτυξη από το εμπορικό της λιμάνι και τη ζωντανή της πανεπιστημιακή κοινότητα που αριθμεί πάνω από 100 χιλιάδες φοιτητές, σε περίφημα πλέον ιδρύματα όπως τα πανεπιστήμια Αριστοτέλειο και Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μετά την πρωτεύουσα Αθήνα, αλλά η πορεία και ο χαρακτήρας των δύο πόλεων είναι διαχρονικά πολύ διαφορετικός. Η Θεσσαλονίκη με τις δεκάδες των βυζαντινών εκκλησιών της, τα κάστρα, το βυζαντινό τείχος με τους πύργους του, την Άνω Πόλη τον πρώην τούρκικο μαχαλά, τις εβραϊκές συναγωγές της, τον Λευκό Πύργο, την μοναδική αρχιτεκτονική της οδού Αριστοτέλους, αποπνέει ένα διαφορετικό “άρωμα”. Έναν χαρακτήρα πιο Βαλκανικό, μεγαλοπρεπή με πιο χαλαρούς ρυθμούς που την έχουν κάνει διάσημη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

SOCIAL MEDIA

  • Facebook

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι χρήσιμα νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό


Agreeing to our Privacy Policy, is required. είναι υποχρεωτικό