ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μεταφορές - συγκοινωνία

Ως ο κύριος συγκοινωνιακός κόμβος της Βόρειας Ελλάδας η Θεσσαλονίκη έχει εύκολη πρόσβαση οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς.

Οδικώς βρίσκεται πάνω στον διεθνή άξονα ΠΑ.ΘΕ ((Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύζωνοι), ενώ με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού συνδέεται πλέον εύκολα και με την υπόλοιπη Ελλάδα, από το Ιόνιο πέλαγος μέχρι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Η ολοκλήρωση της Εγνατίας έχει δημιουργήσει επίσης στην πόλη πέρα από την ήδη υπάρχουσα περιφερειακή οδό και την εξωτερική περιφερειακή που επιτρέπει στους ταξιδιώτες προς Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να παρακάμπτουν εντελώς την πόλη.

Σιδηροδρομικώς συνδέεται με τακτικά δρομολόγια με την Αθήνα, ενώ οι γρήγορες αμαξοστοιχίες Intercity πραγματοποιούν το ταξίδι σε λιγότερο από 4,5 ώρες. Επιπλέον η Θεσσαλονίκη αποτελεί, λόγω της θέσης της βασικό σιδηροδρομικό κόμβο σύνδεσης με τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη και την Τουρκία με απευθείας δρομολόγια.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης πολύ κοντά στην Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη) και εξυπηρετείται με αστική συγκοινωνία με τις περισσότερες γραμμές της πόλης από όλα τα σημεία της.

Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” είναι επίσης σημαντικός Ελληνικός αλλά και διεθνής κόμβος με τακτικά δρομολόγια προς την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και κύριους διεθνείς προορισμούς. Υπάρχουν σχέδια επέκταση των αεροδιαδρόμων ώστε να μπορεί να δέχεται υπερατλαντικές πτήσεις.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται 16 χλμ ανατολικά από το κέντρο της πόλης και εξυπηρετείται σε τακτική βάση με δρομολόγια λεωφορείων (Λεωφορείο Νο 78 που ξεκινάει από το Σιδηροδρομικό Σταθμό στη δυτική Θεσσαλονίκη) και με ταξί.

Στη συγκοινωνία εντός της πόλης κυρίαρχο ρόλο έχει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με όλα τα αστικά λεωφορεία ν’ ανήκουν σ’ αυτόν.

Τα ταξί είναι πανταχού παρόντα και μπορείτε να πάρετε κάποιο, είτε με ραντεβού (με εταιρεία ραδιοταξί), είτε με άμεση κλήση σε εταιρεία ραδιοταξί, είτε σταματώντας κάποιο στα περισσότερα σημεία των δρόμων, είτε σε κάποια από τις πολυάριθμες πιάτσες ταξί.

Ραδιοταξί Θεσσαλονίκης

Μακεδονία: 2310 550500-1
Μέγας Αλέξανδρος: 2310 866866
Θεσσαλονίκη: 2310 551525
Ωμέγα: 2310 511855
Λευκός Πύργος: 2310 214900

Ρωτήστε το προσωπικό μας στην υποδοχή του ξενοδοχείου για πληροφορίες σχετικά με την μεταφορά σας. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Το κλίμα της Θεσσαλονίκης

Το κλίμα είναι λιγότερο μεσογειακό και πιο πολύ ηπειρωτικό, με μεγαλύτερη επίσης υγρασία λόγω του Θερμαϊκού Κόλπου. Στην πόλη πνέει περιστασιακά ο γνωστός βόρειος άνεμος Βαρδάρης που βοηθά στον αερισμό της, αλλά γενικά επηρεάζεται λιγότερο από τα μελτέμια.

Ο χειμώνας είναι συνήθως αρκετά βαρύς, ενώ στην πόλη χιονίζει σχεδόν κάθε χειμώνα, πολλές φορές μάλιστα οι χιονοπτώσεις είναι έντονες ακόμα και στο κέντρο, αν και τα χιόνια εντός της πόλης δεν διαρκούν πολύ.

Οι πιο υγροί μήνες είναι από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο και οι βροχοπτώσεις πολλές φορές είναι έντονες και μεγάλες σε διάρκεια. Από την άλλη το καλοκαίρι είναι όσο καυτό είναι και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

SOCIAL MEDIA

  • Facebook

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι χρήσιμα νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό


Agreeing to our Privacy Policy, is required. είναι υποχρεωτικό